Megközelítés

A Belváros irányából: Az Erzsébet Híd után haladjon a Hegyalja úton egyenesen, majd a harmadik közlekedési lámpánál forduljon balra. Az Avar utcán egyenesen, az első lámpánál jobbra a Villányi útra, amely pár méter múlva összefut a Budaörsi úttal. A találkozás után 200 méterre a jobb oldalon található a Hotel Mediterrán.

M1/M7 autópálya felől: a Balatonról (M7) vagy Bécsből (M1) egyenesen a Budaörsi útra érkezik. Eleinte kövesse az utat az Erzsébet híd és Centrum, valamint a 10, 11, 2 utak felé vagyis a két jobboldali sávban haladjon. Kövesse tovább a 10, 11, 2 utakat jelző táblát, tehát maradjon a jobb oldali sávban. Haladjon a Margit híd és a 10, 11, 2 utak felé továbbra is a jobb sávban és ne hajtson fel a felüljáróra! Miután áthaladt a villamos síneken egy enyhe bal kanyar után meg is érkezett a Hotel Mediterránba.

A Liszt Ferenc Repülőtérről: haladjon a Gyorsforgalmi úton, majd az Üllői úton a Ferenc körútig, itt balra kell kanyarodni és át a Petőfi-hídon. Tovább egyenesen az Irinyi József úton, majd az Október huszonharmadika utcán, át a Kosztolányi Dezső téren. Még mindig egyenesen a Bocskai úton, majd követve a főútvonalat a lámpánál jobbra a Karolina útra. Az út végén balra kanyarodni a Villányi útra, amely pár méter múlva összefut a Budaörsi úttal. A találkozás után 200 méterre található a Hotel Mediterrán.

A Hotel tömegközlekedési eszközökkel is egyszerűen és gyorsan megközelíthető Budapest bármely pontjáról a következő járatokkal: 61-es villamossal a Széll Kálmán tér, a Déli pályaudvar, vagy a Móricz Zsigmond körtér felől; 8-as, vagy 112-es busszal a Váci utcától, az Astoria-tól és a Ferenciek teréről, vagy 212-es busszal a Boráros térről. Mindegyik járműről a BAH-csomópont megállónál kell leszállni.

Déli pályaudvarról: 61-es villamossal négy megálló a BAH-csomópontig, ahonnan már csak 100 m a Hotel Mediterrán.

Keleti pályaudvarról: M2 metróval az Astoria-ig, majd onnan a 8as, vagy 112es busszal a BAH-csomópont megállóig, ahonnan már csak 100 m a Hotel Mediterrán.

Nyugati pályaudvarról: 4-es, vagy 6-os villamossal a Széll Kálmán térig, majd onnan a 61-es villamossal öt megálló a BAH-csomópontig, ahonnan már csak 100 m a Hotel Mediterrán.

A Liszt Ferenc Repülőtérről kényelmesen és olcsón juthat el szállodánkig az Airport Shuttle Minibusszal. A tarifával kapcsolatos pontos információt megtalálja ezen az oldalon.

Amennyiben taxival kíván utazni, azt javasoljuk, hogy a Főtaxit, a repülőtér hivatalos szolgáltatóját vegyék igénybe. A repülőtérre érkező utasok a taxit a Budapest Airport 2A és 2B terminálok bejáratánál felállított standoknál rendelhetik meg. Az utasokra a standok előtti taxi pontokon folyamatosan taxik várakoznak. A tarifa a Mediterrán Hotelig megközelítőleg 7000 Ft. Az aktuális árakért kérjük látogassa meg a Főtaxi weboldalát.

Legolcsóbban tömegközlekedéssel juthat el hozzánk a repülőtérről. A 200E jelzésű autóbusz a terminál bejáratától az M3 metró végállomásáig szállítja az utasokat. Ezzel a metróval a Ferenciek tere állomásig kell utaznia, majd onnan a 8-as, vagy 112-es busszal a BAH-csomópontig, ahonnan már csak 100 m a Mediterrán Hotel.

Látnivalók a közelünkben

A budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége. A királyi palota az ország egyik szimbóluma; a XIII. századtól csaták, háborúk színhelye. A Várnegyedben három templom – köztük a Szentháromság téren álló Mátyás-templom vagy Budavári Koronázó Főtemplom, nagy történelmi múltra visszatekintő műemlék, Budapest egyik legszebb és leghíresebb katolikus temploma –, öt múzeum, több történelmi jelentőségű épület, emlékmű és színház is van. A Halászbástyáról és a Nemzeti Galéria előtti térről fenséges a panoráma, a Duna egyik legszebb szakasza látható innen. A Budai Vár 1987 óta a Világörökség része.

Távolság a Mediterrán Hoteltől 2 km; 8 perc taxival,  20 perc tömegközlekedéssel, vagy 30 perc gyalogosan.

A Gellérthegy a főváros népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848–49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg- uralkodóház. Innen látható a világörökséget képező budapesti panoráma a legteljesebb pompájában. A hegy nevezetességei még: Szent Gellért püspök szobra, a Szent Gellért Sziklatemplom és a Szabadságszobor.

Távolság a Mediterrán Hoteltől 2 km,  6 perc taxival, 16 perc tömegközlekedéssel, vagy 30 perc gyalogosan. 

A Budapest Kongresszusi Központ (Budapest Congress & World Trade Center) Magyarország legnagyobb, legmodernebb kongresszusi és rendezvény helyszíne. Az épület 1984-ben épült. 2005-ben az Accor-Pannonia Hotels Rt. újította fel a Budapest Kongresszusi Központot (BKK), amely ettől kezdve a Budapest Congress & World Trade Center elnevezést kapta.

Távolság a Mediterrán Hoteltől: 500 méter, 7 perc gyalogosan, vagy 2 perc taxival.

A Budapestre érkező turisták kedvelt fürdőhelye. Gyógyforrása már a XIII. században ismert volt. A fürdőkben mindenütt megmaradt az eredeti szecessziós berendezés a művészi mozaikokkal, színes ablakokkal, szobrokkal. A gyógyfürdő területén feltörő “csodahatású” forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt.

A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában levő ülőmedence, a kültéri ülőmedence és a gyermekmedence megújult, korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel lettek ellátva. Ma a Gellért Gyógyfürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. Komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház), inhalatóriummal rendelkezik.

Távolság a Mediterrán Hoteltől 2,6 km;  6 perc taxival, 20 perc tömegközlekedéssel, vagy 34 perc gyalogosan.

A főváros első  hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. Gróf Széchenyi István felkérésére William Tierney Clark tervező és Adam Clark kivitelező építették meg 1839–1849 között. A világháborús pusztításokat ez a dunai híd sem élte túl, 1949-ben, készítésének 100. évfordulóján építették újjá. A budai oldalon található alagút tetejére gyalog is fel lehet jutni, ahonnan kiváló látkép nyílik a Dunára.

Távolság a Mediterrán Hoteltől 2,3 km; 6 perc taxival, 21 perc tömegközlekedéssel, vagy 29 perc gyalogosan. 

A Nagyvásárcsarnok Budapest legnagyobb vásárcsarnoka, amely Budapest IX. kerületében, a Fővám téren található. Élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek zavarba ejtően széles választékával, valamint a népi  képzőművészet remekeivel várja a látogatókat.  Pecz Samu építész, műegyetemi tanár tervei alapján készült el 1897-ben, a szomszédos Közgazdasági Egyetemmel együtt. A magyarországi historizmus téglaépítészetének az egyik legszebb alkotása. A bejárati kőkapuk neogótikus stílusjegyeket viselnek. A tetőt a pécsi Zsolnay-gyár színes épületkerámiái fedik. Az épület alapterülete kb. 10 000 négyzetméter. Óriási vas tetőszerkezet fedi. Az épületet 1977-ben nyilvánították műemlékké. Az idők folyamán erősen tönkrement, 1994-re azonban felújították, 1999-ben pedig elnyerte az építészeti szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d’Excellence díját.

Távolság a Mediterrán Hoteltől: 3,1 km; 8 perc taxival, 20 perc tömegközlekedéssel, 39 perc gyalogosan.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát.